Elektrik Elektronik Mühendisliği

Elektrik Elektronik Mühendisliği

19/08/2014 18:06:43 - 15/09/2015 12:53:56 - 31371 Okunma

Elektrik Elektronik Mühendisliği genellikle elektrik, elektronik, kontrol, bilgisayar, robotik, elektromanyetizma, haberleşme uygulama alanına bağlı olarak çalışan temel bir mühendislik alanıdır. 17. yüzyılın başından itibaren William Gilbert, Alessandro Volta, Georg Ohm, James Clerk Maxwell, Michael Faraday gibi ünlü bilim adamları bu mühendislik biliminin temellerini atmışlardır. İlk olarak 1882 yılında Darmstadt Teknik Üniversitesi kurulana kadar Elektrik mühendisliği bölümü, Fizik bölümünün bir alt dalı olarak biliniyordu. Radyo ve telefonun bulunmasıyla hızlanan ve popüler hale gelen bu bilim Tesla ile Edison arasındaki bilimsel yarışın da artmasına sebep olmuştur.

Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik devreleri, Elektrik makinaları, Elektrik Güç sistemleri, Güç Elektroniği, Aydınlatma, Analog ve Sayısal Elektronik, Mikroişlemciler, Kontrol sistemleri, Haberleşme gibi temel konulardan ibarettir. Ancak son yıllarda bilgisayar ve entegre devreler, Elektrik santralleri, Nükleer santraller, gibi diğer fiziksel ve matematiksel yöntemleri de içine alan temel bir mühendislik alanı haline gelmiştir. Son yıllarda modern fiziksel metotlardan etkilenerek matematiksel yönü ağırlaşan bir mühendislik alanı olarak tanımlanabilmektedir.

Ülkemizde, Elektrik Elektronik Mühendisliği eğitimi üniversitelere göre değişim göstermektedir. Bu değişim fakülte bünyesindeki öğretim üyelerinin dağılımına bağlı olmakla birlikte son yıllarda, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümleri Elektronik ve Haberleşme ağırlıklı eğitim yapan alanlar olarak kendini göstermektedir. Günümüzde nanoteknolojik uygulamalar, süper iletkenlik üzerine çalışmalar, süper bilgisayarların teknolojisinin geliştirilmesi, robotik ve uydu çalışmaları Elektrik Elektronik Mühendisliğini çağın en önemli meslekleri haline getirmiştir.

anasayfa tanıtım elektrik elektronik mühendisliği

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.