Elektrik Elektronik Mühendisliği

Aday Öğrenciler İçin Bölümümüzle İlgili Bilgiler

25/03/2021 15:13:38 - 25/03/2021 15:13:38 - 1006 Okunma
  1. Bölümümüzde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.
  2. Bölümümüzde Meslek Stajı-1 ve Meslek Stajı-2 olmak üzere 20 günlük iki staj uygulaması yapılmaktadır. Öğrencilerimiz en az bir Elektrik Elektronik Mühendisi çalıştıran çeşitli kamu kurumları veya özel sektör kuruluşlarında zorunlu staj yaparak, mesleki beceri ve yeterliliklerini arttırmaktadırlar.
  3. Elektrik Devreleri Laboratuvarı, Elektronik Devreleri Laboratuvarı, Güç Elektroniği Laboratuvarı ve Elektrik Makinaları Laboratuvarı gibi uygulamalı derslerimizde, öğrencilerimiz öğretim elemanlarının kontrolünde ve grup arkadaşlarıyla birlikte deneylerini gerçekleştirmektedir.
  4. Laboratuvar uygulamalarında kullanılacak sarf malzemeler bölüm tarafından tedarik edilmektedir. Örgün eğitimde çeşitli kırtasiye malzemelerine ihtiyaç duyulabilir. Bilgisayar kullanımı gerektiren dersler fakültemizin bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirilmekte olup; ödev, proje ve çalışma amacıyla simülasyon ve tasarım çalışması yapılması gereken durumlarda kişisel bilgisayara ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca öğrenciler kütüphanedeki bilgisayarları araştırma/ödev amaçlı kullanabilmektedir.
  5. Programın içeriği linkte belirtilmiştir (https://obs.klu.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=5&curSunit=715701). Bölümün bulunduğu fakülteye ve kampüse ait imkânlar linkte belirtilmiştir (https://aday.klu.edu.tr/). 
  6. ​Bölümümüzde kısmi zamanlı çalışma imkânı bulunmamaktadır.
  7. Burs/yurt hakkında Kredi Yurtlar Kurumu web sitesinden bilgi alınabilmektedir. 
  8. Mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektörde istihdam edilmeye hak kazanmaktadır. 
  9. Eğitimin uzaktan olması durumunda Microsoft Teams uygulaması üzerinden eşzamanlı dersler yapılmaktadır.
  10. Bölümümüzde eğitim-öğretim modeli olağanüstü şartlar dışında örgündür. Eğitimden ücret alınmamaktadır. 8 dönemi geçiren öğrenciler harç ücreti ödemektedir.
Aday öğrenci

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.